http://www.account-bg.info/balansi/

Каталог Избрано от системата Въпроси и отговори на МТСП

Избери категория  
Статии
Има ли някакво законово изискване за отчитането на работното време на персонала. Необходимо ли е да се попълват и съхраняват присъствени таблици за отработените от служителите часове. Възможно ли за служителите с ненормиран работен ден да не събираме информация за отработените часове, а само за ползваните от тях отсъствия.
Лицата, работещи по трудов договор по чл. 114 от КТ имат ли право на платен годишен отпуск и как се определеля това право? Зачита ли им се прослуженото време за трудов стаж? Издава ли им се УП-2 за това време?
Kакво значи, че договорите за у-ние са приравнени на трудовите договори и трудовия стаж за 2009 г. на трудова книжка ли се удостоверява?
Сключен е срочен тр.договор по чл.68 ал.1т.3 .Титуляра се връща на работа на 13.11.09г.Заместника е в болнични от 10.11.2009 г.Имаме ли право да го освободим на 11.11.09 със завръщането на титуляра.
При освобождаване на работник по чл.328 , при условие, че работника не се яви да подаде декларация, за това дали е започнал работа и съответно да потърси обезщетение по чл.222 за оставане без работа, длъжен ли е работодателя да начисли и изплати обезщетение?Какви са последствията ако не начисли обезщетение по чл.222.
Длъжностна характеристика по действощ трудов договор се променя като освен образованието / Висше икономическо/ се допълва със "Специалност - Счетоводство и кщонтрол" Може ли това да е основание за връчване на Предизвестие по чл 328 ал 1 т 6 или 11 от КТ
Може ли да бъде назначено лице по чл.114, ако работи на друго място по трудов договор?
При подадено едномесечно предизвестие за напускане от страна работника и последващо излизане в болнични, болничният удължава ли предизвестието с дните в които работника не е бил на работа?
Имам непрекъснат стаж в едно и също дружество от 1974г. до 2001г., когато го напуснах. През м. май 2008г. започнах отново работа в същото предприятие. Работодателят не ми признава трудовия стаж до 2001г. и ми начислява допълн. възнаграждение за придобит стаж и професионален опит сякаш не съм работил в дружеството. Правилно ли е това и ако да защо?
Aбсолютно задължително ли е да има номер на заповедта за освобождение .И дали не е по правилно да се каза Споразумение за освобождаване?
При работа по чл.114 от КТ /по 1 час на ден / зачита ли се трудов стаж , предвид промените от 01.01.2009 г
Ако едно лице е било в неплатен отпуск 6 месеца, за този период полага ли му се платен отпуск?
Вписва ли се в трудовата книжка назначаването по договор за допълнителен труд при друг работодател,който е за работа по 2 часа дневно?
В трудовата книжка вписва ли се втори трудов договор при същия работодател, който има придължителност на работното време - 4 часа?
работя по проект на ЕФС, който изтича на 28.11.09. Бременна съм и искам да знам дали работодателят ми след изтичане на проекта е задължен да ме остави или осигури друга работа?
Бих искала да попитам какво можем да направим в случайте, когато освободен служител отказва да си предаде трудовата книжка за приключване?
Имаме служителка, чийто отпуск по бременност и раждане за осатъка от 135 до 410 дни е изтекъл преди 7 дни. Лицето не се явява на работа и не е представило заявление-декларация за ползване на отпуск за глдане на дете до 2 годишна възраст. Имаме ли основане в този случай да прекратим трудовото правоотношение?
Отиди на страница  1 2 3 4 [5]  
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
453 Разчети за данък върху добавената...

Чрез сметка 453 предприятията отчитат сметните си взаимоотношения с държавата като платци на данъка върху добавената стойност. Към...


791 Отписани...

Чрез сметка 791 се отчитат отписаните задължения с изтекъл срок на погасителна давност, както и тези по предявени искове, отхвърлени с...


799 Други извънредни...

Чрез сметка 799 се отчитат всички приходи, които не се отчитат по предходните сметки от групата, като: постъпления от предоставено право...


704 Приходи за бъдещи...

Чрез сметка 704 се отчитат приходите, за които още при получаването им е известно, че се отнасят за бъдещи периоди. Чрез тази сметка се...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0448 сек.,0.0096 от тях за заявки.БД заявки:23. Сървър памет:2,083kb