http://www.account-bg.info/balansi/

Каталог Избрано от системата Въпроси и отговори на МТСП

Избери категория  
Статии 
Освен основното си работно място имам и втори трудов договор на 4 часа. Имам ли право на работно облекло на втората си работа?
Откога е в сила това,че здравното осигуряване на безработни лица, които не получават обезщетения за безработица, но получават енергийни помощи, се плаща от държавата?-за 5-те месеца на получаване на енергийни помощи. Ще има ли и тази година раздаване на хранителни помощи от Червения кръст и евентуално кога?
По време на излежаване на присъда в затвора, полагах труд. Този труд ще ми се признае ли при пенсиониране за трудов стаж
Ползването на платен домашен отпуск и болничен, удължава ли определения в трудовия договор, срок за изпитване по чл.70 от КТ?
Получавам обезщетение от бюрото по труда. Имам ли право да работя на граждански договор?
Правилно ли е по време на годишен платен отпуск да бъде връчено предизвестие от страна на работодателя по чл.328 ал.1 т.3 ?
При неспазено предизвестие от страна на работника, обезщетението по чл.220 (1), което той дължи на работодателя, записва ли се в трудовата книжка на страниците за изплатени обезщетения при прекратяване на трудовото правоотношение?
При освобождаване на работник по чл.328 , при условие, че работника не се яви да подаде декларация, за това дали е започнал работа и съответно да потърси обезщетение по чл.222 за оставане без работа, длъжен ли е работодателя да начисли и изплати обезщетение?Какви са последствията ако не начисли обезщетение по чл.222.
При освобождаване по чл.328 ал.1 т5 трябва ли работодателя да се мотивира защо е решил ,че рабтника няма качество за изпълн.длъжност.
При подадено едномесечно предизвестие за напускане от страна работника и последващо излизане в болнични, болничният удължава ли предизвестието с дните в които работника не е бил на работа?
При ползване на отпуск по бащинство и получаване на съответното обезщетение, работодателят изплаща ли заплата за периода на отпуска?
При получаване на заплатата за м.януари,установих,че не ми е изплатено допълнително трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит.Искам да уточня,че целия месец бях в платен годишен отпуск.Въпроса ми е дали е законосъобразно да ме лишават от това възнаграждение.
При работа по чл.114 от КТ /по 1 час на ден / зачита ли се трудов стаж , предвид промените от 01.01.2009 г
Работодателят ми твърди, че съгласно вътрешният правилник на предприятието трябва да се представи болничният лист в деня, в който е издаден, уведомяване не е достатъчно. Законно ли е такова условие във вътрешния правилник, при условие, че то противоречи на чл.9 ал.2 от Наредбата за медицинската експертиза на работоспособността?
Работя като пазач във фирма.Пазачите сме 4-ри човека и работим на 12 часови дежурства.Имаме известни неудобства с тази продължителност и те най-вече са свързани с това че няма обществен траспорт в часовете на започване и края на смените и се налага ползване на собствен транспорт.Допуска ли кодекса на труда работа на 24-часови дежурства като между две дежурства се падат три почивни дни.
Работя като фелдшер на 12 часово дежурство в здравна служба към предприятие. В същото има стол за ползване . Имам ли право на безплатна храна по Наредба 11?
Работя на основен трудов договор -осем часа и допълнителен трудов договор -4часа. Имам ли право на отпуск по допълнителният договор и колко дни?
Работя на трудов договор - 8 часа дневно. Имам сключен граждански договор за 4 часа дневно. Имам ли право да сключа втори граждански договор и има ли ограничение за часовете му.
Работя на трудов договор като работата ми е непрекъснато свързана с компютър. Ако вследствие на работата ми зрението ми намалее и имам предписание от лекар да сложа очила, работодателя длъжен ли е да плати за тях?
Работя по основен договор на 4 часа и на втори тр. д-р при др. работодател на 4 часа.Колко ми е трудовия стаж по основия договор и общо по двата
Отиди на страница  1 2 3 [4] 5  
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
603 Разходи за...

Чрез сметка 603 се отчитат начислените амортизации на дълготрайни материални и нематериални активи. Сметка 603 се дебитира при...


502 Каса във...

Чрез сметка 502 предприятията отчитат постъпилите и изплатените в брой парични средства в чуждестранна валута и наличността в...


411...

Чрез сметка 411 се отчитат вземанията на предприятията по продажби на активи или извършване на услуги. Аналитичното отчитане към...


425 Задължения за...

Чрез сметка 425 предприятията отчитат задълженията си към съдружниците за полагащите им се дивиденти. Аналитичното отчитане към...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0361 сек.,0.0093 от тях за заявки.БД заявки:23. Сървър памет:2,083kb