http://www.account-bg.info/balansi/

Каталог Избрано от системата Въпроси и отговори на МТСП

Избери категория  
Статии
Служител е в неплатен отпуск. Може ли работодателя да му връчи предизвестие за прекратяване на ТД /30 календарни дни/ и след изтичане на срока на предизвестието да го съкрати. Как става връчването на предизвестието.
Имам трудов договор на основание чл. 70, във връзка с чл. 67, ал. 1 т. 1 от КТ в полза на работодателя и срок за предизвестие при прекратяване 2 месеца, еднакъв и за двете страни. Имам ли право на обезщетение при съкращение, при положение че работя два месеца във фирмата от 04.12.2009
Правилно ли е по време на годишен платен отпуск да бъде връчено предизвестие от страна на работодателя по чл.328 ал.1 т.3 ?
Kогато работника е в неплатен отпуск ,работодателя, плаща ли някакви осигуровки? И ако плаща,какви по-точно и колко време ще ги поема?
На колко дни платен годишен отпуск има право лице което работи на 4 часов работен ден
Терминът ми беше 17 окт, а детето ми се роди на 20 окт. Излязох в болничен 45 дни преди 17 окт. До кога ще получавам майчински - до 17 или до 20 окт на следващата година.
При ползване на отпуск по бащинство и получаване на съответното обезщетение, работодателят изплаща ли заплата за периода на отпуска?
Издадена заповед за разрешаване на платен годишен отпуск на основание чл. 173 ал. 1 от КТ ознчава ли автоматично, че заповедта трябва да се предхожда от подадена молба от служителя за ползването на такъв.
Има ли право работодателя да ме пусне в неплатен отпуск без мое съгласие?! Има ли право работодателя да ме направи на 4 часов раб.ден отново без мое знание или съгласие?
След направена проверка установихме, че наш работник, който не се явяваше на работа, без да прекрати трудовият си договор, е заминал в чужбина. На адреса по регистрация живее сам. С оглед процедурата за налагане на дисциплинарно уволнение, това наказание не можем да приложим. Как следва да прекратим трудовото правоотношение?
При освобождаване по чл.328 ал.1 т5 трябва ли работодателя да се мотивира защо е решил ,че рабтника няма качество за изпълн.длъжност.
Когато имаме назначен пенсионер по трудов договор, трябва ли да отразим и оформим трудовият му стаж при прекратяване на неговото правоотношение в трудовата книжка или да му издадем УП 3? (Бях чувала, че стажа на пернионерите не се отразява в трудовата книжка, а в УП3.)
Служител е работил от 08.08.2008г до 14.10.2008г на 8часа. От 15.10.2008г до 05.02.2010г е на 4 часа как трябва да приключа трудовата книжка.
На работещ пинсионер по граждански договор начисляват ли се осигурителни вноски и ДОД.
В какъв срок от създаване на ново предприятие се подава Декларация за регистрация по ззбут в Инспекцията по труда когато няма нает персонал.
Служителка е в неплатен оттпуск 1 г. от 7.2.09до6.2.10. Колко тр.стаж ще и се признае за това време - 30 р.д. за 09 и 30 р.д. за 2010? И как ще се изчисли този тр.стаж след като е в р.дни - за 09 г. ще и се полага 1 м. и 9 дни, като броим 30 р.дни от 04.02.09 г.? И ако и признаем 2 м.и 12 дни тр.ст. даваме ли и обезщетение по чл. 224 от КТ?
Работя на основен трудов договор -осем часа и допълнителен трудов договор -4часа. Имам ли право на отпуск по допълнителният договор и колко дни?
Имам заповед за освобождаване на основание чл.328 считано от 02.01.2010г. и работодателя ми дължи една брутна заплата обещетение на база кой месец се определя брутната заплата , като през декември месец имам отр.4 работни през останалия месец до датата на освобождаване съм в болнични?
Съкратен съм по чл.328 от КТ.В какъв срок трябва да ми се изплати дължимото обезщетение?
Лице което работи 1 час,при освобождаването му от фирмата ,в трудовата книжка трудовият му стаж се определя според действително отработеното време ли, и в такъв случай осигурителният и трудовият стаж трява да са му равни.Трява ли в трудовата книжка в този случай да запишем забележка ,че осигурителният стаж е равен на зачетеният трудов стаж.
Отиди на страница  1 2 [3] 4 5  
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
702 Приходи от продажби на...

Чрез сметка 702 се отчитат постъпленията от продажби на стоки, както и формираният финансов резултат от продажбите. Аналитичното...


709 Приходи от други...

Чрез сметка 709 се отчитат постъпленията от различни случайни продажби, които не са свързани с експлоатационната дейност на...


605 Разходи за социални...

Чрез сметка 605 се отчитат начислените суми за: задължителните месечни осигурителни вноски и други подобни законно регламентирани...


412 Клиенти по...

Чрез сметка 412 се отчитат задълженията на предприятията към клиентите за получените от тях авансово суми срещу бъдещи продажби на...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0405 сек.,0.0125 от тях за заявки.БД заявки:23. Сървър памет:2,083kb