http://www.account-bg.info/balansi/

Въпроси и отговори - архив - това е архив на въпроси задавани в сайта през 2008 и 2009 г.

Въпроси и отговори - архив
Избери категория  
Това е архив на по-отдавна задавани въпроси. 
Въпроси 
Изплащане на обезщетения за майчинство на бабата на детето след 2-рата година. Свекърва ми е в пенсионна възраст, и работеше за фирма на трудов договор. След връщането ми на работа, прехвърлих майчинството на нея и работодателят й изплаща по 220 лв месечно. Има ли право свекърва ми да продължи отпуска за гледане до 3-тата година на детето и да получава пари още една година? Ако да - какви документи се изискват и в какви срокове?
Има ли здравно осигуряване при слкючен договор за наем на вещи, сключен между фирма и лице с 50% намалена трудоспособност?
Има ли някакъв норматив относно какъв брой хляб се произвежда от 1 кг. брашно?
Има ли предимства ДЗЗД пред ЕТ. Какви са различията? И нужно ли е ЕТ да се пререгистрира в ДЗЗД?
Има ли програма за подаване в НАП инфоррмация за изплатени доходи на лица различни от доход от трудови правоотношения и пенсии?
Има ли разлика и каква е тя между "минимални помощи" по смисъла на чл.188,ал.1 от ЗКПО и "държавна помощ за регионално развитие" по смисъла на чл.189,ал.1 от ЗКПО?
Има ли типови длъжностни характеристики?
Имали срок в който фирмите трябва да се регектрират по ддс във връзка с продажбата на цигари.
Имам електронен подпис като физическо лице.Знам че ако фирмите ми ми попълнят пълномощно ще мога с моя подпис да подавам документи и декларации от тяхно име.Къде трябва да се подаде това пълномощно?
Имам ЕООД, в което собственичката роди. Има назначена управителка, но и тя роди. Трябва ли да назначим нов управител?И ако да, с обикновен трудов договор или по съдебен ред като прокурист?
Имам ЕТ, което не смятам да пререгистрирам и доколкото прочетох фирмите, които не се пререгистрират ще отпадната служебно.Но бихте ли ми казали това до какво ще доведе?Трябва ли да уведомя след това НАП и НОИ,или до края на 2010 фирмата ще има дейност , след това как ще подавам ГДД през 2011г. като тя вече ще бъде закрита от търг.регистър. А пък 2010 г. все пак ще има дейност и ще има резултат, този резултат до какво ще доведе?
Имам новорегистрирано ЕООД собственика на което е датски гражданин. Искам от утре да му пусна дейността. Човекът ще се самоосигурява.За целта мисля че ми трябва ЛНЧ. Какво трябва да напрявя и какви са стъпките?
имам потребителски кредит в размер на 7000 лв за срок от 5 години /краен срок м февруари 2011 г/- Желая да го погася предсрочно. От банката ми казват, че сумата която трябва да платя е една и съща както ако го погася сега, така и в края на срока.
Имам регистрирана фирма ЕООД с дейност отдаване под наем на недвижимо имущество.Фирмата притежава парцел който става за паркинг.Необходимо ли е разрешително от общината за този вид дейност.
Имам фирма и искам да си построя офис върху земя, която е моя, но не на фирмата. Този офис искам да регистрирам на фирмата и съответно разходите по строежа да минават като разход на фирмата. Какъв е реда земята от собственост на физическо лице, съответно моя да стане на фирмата, която също е моя?
Имаме съставен акт от Инспекция по труда за следното нарушение:В инстректажната книга за първоначален инструктаж не са вписани имената на работници на наша подизпълнителска фирма, а само на ръководителя на фирмата.Какви ще бъдат санкциите за нас по тези нарушения?
Интересува ме отпускът, който се полага на бащата при раждане на дете (15 дни), може ли да се ползва част от него (на части) или наведнъж целия трябва?
Интересува ме прага на доход за получаване на детски надбавки.Четох,че за 2009 е 350 лв.,но от Социално подпомагане ми отговориха,че не е обнародвано.
Интересува ме фирите на въглища,пясък,дървен материял при съхранение на същите в складове за продажби на същите.
Интерисуват ме специчните моменти при водене на счетоводство на заложна къща.
Искам да попитам къде да разбера кога и как се провеждат конкурсите коя ПР агенция да води определена предизборна кампания?
Искам да попитам повече за отчитането продажбата на картички SOS детски селища - освен че в отчета трябва да са отделно и върху тях не трябва да има ДДС. Това съответно не трябва да е приход за фирмата защото парите ще се прехвърлят по сметката на селищата. Как трябва да се отчитат счетоводно; в ДДС декларацията и при данъчното облагане.
Искам да попитам при регистрация на дружество по ЗЗД, освен булстат и регистрацията на самоосигуряващи се например, има ли някакви други регистрации, които трябва да бъдат направени?
Искам да попитам следното, фирмата в която работя се пререгистрира от ЕТ и стана ООД. Управителя ни посъветва да си пуснем молби за напускане и след това за назначаване в новата (стара) фирма, в следствие на което се стигна до следната ситуациа. Намаляване на основните заплати и другото което рабрахме, е че нямаме право на отпуска в новата фирма за тази година. Та въпроса е какво може да се направи, и има ли основание Управителя на тези действия?
Искам да регистрирам ново ЕООД. Прочетох процедурата и въпроса ми е задължително ли трябва да подам в Търговския регистър предварително заявление за запазване на име или е възможно в момента на подаването на другите документи да уточня бъдещото име на дружеството. С две думи, възможно ли е да мина без формуляр Д1?
Отиди на страница  1 2 3 [4] 5 ... 9 10 11  
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
205 Транспортни...

Чрез сметка 205 се отчитат дълготрайни активи, които са предназначени за превозване на товари и пътници. Като отделен инвентарен обект...


621 Разходи за...

Чрез сметка 621 се отчитат начислени лихви за всички заеми, лихви по дългове, свързани с дялово участие, лихви, които кредитните...


202 Продуктивни и работни...

Чрез сметка 202 се отчитат продуктивните животни от основните стада, както и животните, използвани за работна сила. Като инвентарен обект...


412 Клиенти по...

Чрез сметка 412 се отчитат задълженията на предприятията към клиентите за получените от тях авансово суми срещу бъдещи продажби на...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0433 сек.,0.0120 от тях за заявки.БД заявки:23. Сървър памет:2,087kb