http://www.account-bg.info/balansi/

Въпроси и отговори - архив - това е архив на въпроси задавани в сайта през 2008 и 2009 г.

Въпроси и отговори - архив
Избери категория  
Това е архив на по-отдавна задавани въпроси. 
Въпроси 
КАК БИ ТРЯБВАЛО ДА ИЗГЛЕЖДА ЕДИН ДОГОВОР ЗА БРИГАДНА ОТГОВОРНОСТ?
Как да тествам декл. обр. 1 от програмата на НАП?
Как се изчислява първия ден от болничните и какви осигуровки се внасят?
Как се попълва УП 2 за работа по чл.114 от КТ , до 5 работни дни
КАК СЕ ПОПЪЛВАТ ТАБЛИЦА 1 И 2 НА САМООСИГУРЯВАЩО ЛИЦЕ КОЕТО ОТ М 05,2008 Е В БОЛНИЧЕН ЗА БРЕММЕНОСТ И РАЖДАНЕ?
Как стои въпросът с прокуристите? Имаме договор от средата на 06,2009. Вписан е в ТР.Не се подава в НАП доколкото знам. Назначаваме го на прага за управители. Не може да е безвъзмезден, нали? По какви параграфи плащаме осигуровките? Как се подава информация в персонален регистър? Дължат ли се ТЗПБ и ГВРС?
Как трябва да бъде оформен договор на лекар, който ще работи във фирма за доболнична помощ и ще прави прегледи за 2 часа на ден? Ще получава процент от прегледите.
Как трябва да бъде оформен срочен трудов договор със срок 3 години така че при преждевременно напускане на работника той да дължи направените от фирмата разходи за допълнителна квалификация.
Каква е процедурата за прехвърляне на майчинство от майката на бащата и какви са документите,които таткото трябва да попълни?
Какви договори да направим на сезонни селскостопански работници и съответно какви осигуровки ще се плащат?
Какви документи се изготвят при дисциплинарно уволнение на работник на длъжност техник-механик мотокарист, който нее МОЛ, но има достъп до материали и е хванат в кражба и по кой член от КТ ?
Какви документи трябва да издаде работодятеля на работник, когото освобождава от работа с предизвестие? Трябва ли да му даде оргинална заповед за освобождаване или преснета на ксерокс? Длъжен ли е да направи документи за регистрация в НОИ за получаване на парична помощ при безработица или трябва да подавам молба за да ми ги издаде?
Какви осигуровки се дължат за лице което работи на трудов договор и се трудоустрои ,беше в болнични дълго време претърпя операция и в последствие я трудоустроиха с 80% инвалидност но продължава да бъде на работа трябва ли да правя някакви някакви промени в трз програмата си защото доколкото съм запозната на трудоустроените не се дължи ДОД,ще ви бъда благодарана за отговора.
Какви са вариантите за актуализиране на заплатата след майчинство?
Какви удръжки се правят при начисляване на неизползван оптуск?
Какво представлява самоотлъчката? Кой член на Кодекса на труда я регламентира?
Какъв е формулярът за назначаване на прокурист на трудов договор в ООД и от къде мога да го изтегля? Той прилага ли се към заявлението за промяна в АВ?
Какъв е срокът за подаване на декларации образец 1 и 6 от осигурители за работещи по трудов договор и за самоосигуряващи се?
Кога се използва чл.67 ал.2 КТ? Във връзка с някой друг ли?
Когато напуска управител на договор за управление и контрол полага ли се обезщетение за неизползван отпуск? Ако не, къде мога да го прочета? Във връзка с предишния въпрос, искам да попитам, договорът за управление за трудов ли се счита или за граждански? Прилагат ли се разпоредбите на Кодекса на труда?
Когато се прави прехвърляне на дейността от фирма А във фирма Б и се налага заетия с дейността персонал да смени работодатела при условията на чл.123 ал.1 т.7 от КТ КТ - запазване на трудовите правоотношения без прекратяване при промяна на работодателя , в резултат на преотстъпване или прехвърляне на дейността от едно предприятие на друго, коя точка се вписва като основание за промяна на работодателя в уведомлението за промяна на работодател по чл.123 ал.1 от КТ, тъй като показаните в указанията основания не отговарят напълно на тези от чл.123 ал.1 от КТ.
Колеги, каква е икономическата дейност НКИД на автомивка?
Колеги, лице, на което се дължи обезщетение по чл.222,ал.1 КТ не представя декларация, че не е започнало работа след прекратяване на договора или че получава по-ниска заплата при нов работодател, дори не представя и трудова книжка за справка. Кога трябва да се начисли и изплати това обезщетение? Как трябва да се процедира в такъв случай? Има ли законов срок за изплащането му и носи ли някаква отговорност фирмата?
Къде да впиша запорно съобщение при напускане на работник в трудовата книжка, която е стар образец?
КЪДЕ ДА НАМЕРЯ НОВИТЕ КОДОВЕ ПО КИД
Отиди на страница  1 2 3 [4] 5 6 7 8  
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
203...

Чрез сметка 203 се отчитат сградите с производствено и непроизводствено предназначение, които осигуряват условия за производството и...


452 Разчети за данък върху...

Чрез сметка 452 предприятията отчитат сметните си отношения с държавния бюджет като платци на данъци за сметка на печалбата. Сметка 452...


691 Отписани...

Чрез сметка 691 се отчитат отписаните вземания на предприятието след изтичане на давностния срок и отхвърлените искове от съда, както и...


614 Разходи за организация и...

Чрез сметка 614 се отчитат разходите, които са свързани с общото управление и функциониране на предприятието. Аналитичното отчитане...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0569 сек.,0.0142 от тях за заявки.БД заявки:23. Сървър памет:2,085kb