http://www.account-bg.info/balansi/

Въпроси и отговори - архив - това е архив на въпроси задавани в сайта през 2008 и 2009 г.

Въпроси и отговори - архив
Избери категория  
Това е архив на по-отдавна задавани въпроси. 
Въпроси 
ЕТ - лекар заедно с адвокат е извършило пререгистрация. Какви действия и срокове трябва да се предпиемат от този момент? Неоходимо ли е публикуване на ГФО, счетов. полит.? Съставян е само ОПР. Тази пререг-я трябва ли да се декларира пред НАП, банки и т.н.?
ЕТ има смяна на фамилно име. Каква е процедурата за промяна името на ЕТ.
ЕТ иска да продаде склад на ООД като те са свързани лица. Как е най-изгодно да се прехвърли актива. Може ли като безвъзмездна доставка и какви документи се оформят и как се осчетоводяват.
ЕТ, което не осъществява дейност от Юни 2006, трябва ли да информира за това НАП с някаква декларация? За 2007 година с декларацията по чл. 50 от ЗДДФЛ на ФЛ е обявено, че няма осъществявана дейност като ЕТ.
ЕТ-ТО Е ПРЕРЕГИСТРИРАНО МЕСЕЦ 02/2009 ГОД.ОСВЕН В НАП-А И В АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯ ЛИ ТРЯБВА ДА ПОДАВАМ ГФО.
За откриване търговски обект -за продажба на дребно на алкохолни напитки и цигари необходим ли е лиценз и ако е необходимо какво скледва да се направи?
Завършила съм строителен техникум-5г. срок на обучение-имам придобита ІІІ степен на квалификация.Вече 1г.и3м. работя по специалността. Имам ли право да изготвям инвестиционни проекти-част архитектурна и ако да, какво е ограничението за кв.м.
Задължени ли сме да подаваме ГФО от 2004-2006 г. вкл. или се започва от ГФО - 2007-ма год.Има ли санкция, ако вече сме подали ГФО за 2007 и 2008 г., без предните 3 години /2004-2006/?
Започвам работа в ООД, където съдружници са съпруг и съпруга,управител е съпруга. Съпругата има отделно ЕТ, което има кредит от 100хил.лв. ООД тегли кредит срущу ипотека/ повечето имоти са на семейството/ от 300 хил.лв, и покрива на ЕТ -то 100 хил.лв. кредит. Кредитът и лихвите ще се плащат от ООД-то.Тъй като са свързани лица,нещо не ми е ясно как точно ще стане осчетоводяването и пращането , лихвите как ще ги отнасям като разход в ООД , след като са за целия кредит.
Застрахователен агент -ЕООД прави годишна вноска във фонд "Гарант". Какъв документ трябва да получи, за да има документална обoсновеност направеният разход?
Защо сайта се отваря трудно през деня?Така е от няколко дни може би два-три.
Здравейте имам следния въпрос - трябва да подам годишна справка декларация свързана с продуктовата такса за 2008 г. относно стреч фолио, но нямам издавани месечни и вътрешни декларации, защото работя от тази година във фирмата и не знам какво трябва да правя сега?
Здравейте моля кажете къде мога да намеря Наредба 1461 свързана със съдебно-счетоводните експертизи.
Здравейте! Става въпрос за продуктовата такса, а въпросите са ми няколко: - Ако притежавам опаковачен материал, но го държа на склад дължа ли продуктова такса и ако реша да го продам ще дължа ли пак продуктова такса? - Ако нямам документ при покупка на опаковачен материал, как да съставя месечната справка -декларация? - Откъде мога да си намеря примери за попълване на приложения 9,10 и 11 към Постановление 137?
Здравейте, бих скала да запитам фирма пререгистрирана във ТР без дейност, трябва ли да публикува някъкъв документ с който да се види че не извършва дейност?
Здравейте, в момента получавам обезщетение за безработица- 9м./ до 25.10.2009г./ След това ще започна работа във фирма на изпитателен срок.Ако бъда след изпитателния срок съкратена- 2010г. евентуално, ще мога ли отново да се регистрирам на борсата и да получавам обезщетение като през 2009г. съм получавала 9 месеца.
Здравейте, въпроса ми е свързан е с НСИ,имаме магазин за хранителни стоки трябва ли да подадем отчет за производството на опаковани стоки и опаковки през 2008 година?
Здравейте, въпросът ми е как става преобразуването на ЕООД в ООД поради добавяне на съдружник?
Здравейте, от скоро работя в един голям холдинг. При подписването на трудовия договор ми казаха, че няма да бъда осигурен на пълната работна заплата. Първите месеци нямаше други проблеми, но от Нова година започнаха да ни плащат с големи закъснения, като в края на февруари ни казаха, че заплатите за месец януари ще бъдат намалени с 30%. Сега след 3 месеца правят среща с всички служители за да ни информират, че сме от февруари месец на 5 часов работен ден. Има ли нарушения случия с КТ? Вазможно ли е това да се случва?
Здравейте, тази сутрин ми казаха, че срока за пререгистрация на фирмите е ПРОМЕНЕН до края на 2009г.Това вярно ли е , защото ако е така нямаме време. Какви документи са ми нужни за пререгистрация?
Здравейте,въпроса ми е следния:От 6г работя в частна фирма ЕООД...Още при започване на работа ми беше обяснено,че осигуровките ще ми бъдат внасяни върху минималната работна заплата и заплатата ми по ведомост също беше минималната за страната.Водеха ме и общ работник макар, че полагах висококвалифициран труд.Плащаха ми естественно по-вече от колкото пише на ведомостта.Условията на труд са под всякаква критика,да не говорим за предпазни средства при работа,нито работно облекло от фирмата,частично поемане на някакви разходи за транспорт или нещо друго.Сега след Нова година,работодателят ми спря да изплаща заплати,като не е изчистил плащанията и за декември.Дава по 50лв когато му скимне,а работата ни не е намаляла кой знае колко.Но оправданията са с кризата.На въпросите ни кога ще плаща и колко ни са заплатите отговаря с вдигане на рамене и -не знам-.Поискахме да ни прати на борсата,отговорът беше че и осигуровки не ни е плащал от известно време.Че питам как трябва да процедираме в тоя случай.Знам,че работниците в България са все от е.....а страна,но все пак и ние сме хора имаме неизплатени задължения,пък за нормален живот да не говорим въпреки че се трудим все пак.ПОМОГНЕТЕ!
Здравейте,знаете ли как ще се почива по Коледа и Нова година 2008-2009г?
Здравейте.Собственик на Словенска фирма ,която е регистрирана по ЗДДС в Словения,желае да започне търговска и производствена дейност в България.Какви регистрации е необходимо да извърши в Българските институции за да може да ползва данъчен кредит и да отговаря на изискванията на данъчната и правна система.
Извършихме услуга на италианска фирма. Искат да им издадем фактура. Ще има ли някакъв проблем с това че на получател пишем италианска фирма? Нали сме си длъжни да си начислим ДДС по фактурата? Има ли нещо по специфично от нормална фактура, която издаваме на българска фирма?
Изплатено обезщетение по чл.222 за неизползван отпуск при уволнение.Трябва ли да се включи в декларация обр.1 и декл.обр 6?
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 9 10 11  
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
699 Други извънредни...

Чрез сметка 699 се отчитат разходи, които не са обхванати чрез останалите сметки от групата, като брак на активи, събития от минали...


123 Печалби и загуби от текущата година...

Чрез сметка 123 се отчита крайният финансов резултат (печалбата или загубата) от дейността на предприятието. В края на отчетния период...


445 Присъдени...

Чрез сметка 445 предприятията отчитат вземанията си от присъдени в тяхна полза съдебни искове, както и лихвите и съдебните разходи по...


705 Приходи от...

Чрез сметка 705 се отчита частта от финансиранията, която се признава за приход за съответния отчетен период. Сметка 705 се дебитира при...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0410 сек.,0.0092 от тях за заявки.БД заявки:23. Сървър памет:2,089kb