http://www.account-bg.info/balansi/

Въпроси и отговори - архив - това е архив на въпроси задавани в сайта през 2008 и 2009 г.

Въпроси и отговори - архив
Избери категория  
Това е архив на по-отдавна задавани въпроси. 
Въпроси 
Бих искала да попитам как точно ще се осчетоводи прехвърлянето на една машина в др цех а и също така замяната на една машина с друга в един и съши цех.
Бих искала да попитам какви осигурителни вноски са се начислявали за периода 1991г-1992г и какво е било съотношението на разпределянето им между работник и работодател.
Бихте ли ми отговорили след като се внесат осигуровките какви са сроковете за подаване на образец 1, образец 6 и изплащане на раб. заплати?
Благодаря за отговора относно деклараця 1, оправих икономическата дейност но на позиция 68 дава грешка.Каква е тази позиция?
Болничен на собственик на ЕТ който се осигурява за всички осигурителни случай първият ден от болничния за негова сметка ли е защото програмта не ми го изчислява за негова светка, а за НОИ?
Болнични - бременост,раждане. Първи ден на болнични съм начислила и внесла за с/ка на работодател/м.май/Болничните са изплатени на лицето от НОИ. Сега в сайта чета, че 1 ден болн.за с/ка на работодател е само за заболяване и злополуки. От кога е тази промяна при първичен болничен поради бременост и раждане да няма 1ви ден за с/ка на работодател, а цялото плащане да е от НОИ?
Булстат или ЕГН се пише при внасяне на осиг.вноски за невнесени такива за цялата 2008г. лице, регистрирано като упражняващо свободна професия, самоосигуряващо се. Не става въпрос за годишно изравняване по ГДД.
Бях в 6-дневен болничен, издаден от личен лекар, а от понеделник - 5дни от стоматолог. Вторият болничен бе анулиран, защото няма поне един работен ден между двата болнични листа. Редно ли е това? Кой точно закон го позволява, защото от никъде не получих отговор на този въпрос?
В декл. обр.1 от м.януари до м.юни включително информацията на първия ред , отнасяща се за собственика на ЕООД е подадена вярно. На втория ред подавам информация за работещ по трудов договор в ЕООД. В полето за ЕГН грешно съм въвела ЕГН /уточнявам - въвела съм ЕГН-то на собственика, т.е. и на двата реда фигурира ЕГН-то на собственика/. Каква корекция следва да направя и търпя ли някакви санкции?
В декларация 1 на самоосигуряващо се лице каква нетна сума да се посочи. осигурява се върху 260.00лв. доо 16.5% зо 8% и дзпо 5%?
В ЕООД собственика има подписан Договор за управление и контрол. Ако няма регистрирани плащания за полаган от него труд може ли да се осигурява като самоосигуряващо лице на избран осигурителен доход?
В момента съм в платен отпуск за отглеждане дете до 2 г. Тъй като осигурителят при който съм назначена на ТД от 2001 г. изплаща заплати от предходния месец в края на следващия месец, Декларация 1 се подава на 31 число следващ месец. По тази причина съм получила обезщетението си за м.06/2009 на 18,08.2009 г. а за м.07 и 08 още не съм получила. Въпросът ми е, мога ли да поискам прекратяване на ТД и да ми изплати обезщетение за неизползван платен годишен отпуск към 30.09.2009 и да бъда назначена за няколко дни при друг осигурител., и да продължа ползването на отпуск до навършване 2 години на детето ми 23.05.2010.
В спор съм с моя колежка относно осигуряване по следния казус: ЕТ се самоосигурява в ЕТ-то си. Сега регистрират ООД със съпруга си, който в момента е пенсионер и се осигурява на трудов договор в нейното ЕТ. След като лицето се самоосигурява в ЕТ-то, не може да предпочете сега да се осигурява в новообразувалото се ООД? Аз лично не съм чела за такава забрана.
В транспортна фирма има шофьор който е пенсионер досега е осигуряван на 350 лв втора категория, водач на товарен автомобил. Въпросът ми е някой може ли да ми помогне на колко най малко може да се осугорява и дали мможе да е на граждаснки договор и колко време?
Води ли се за трудов и осигуроителен стаж третата годинa -неплатеното майчинство?
Във връзка с Д1 под Windows собственик на ЕТ, който се осигурява само за ЗО, защото е пенсионер - осигурителният доход в коя колoна да запиша кл.21 или кл.27 ( в нея не мога да влезна)
Възможно ли е да издам сметка за иплатени суми и служебна бележка на собственик на ЕООД за 2008 г. като не са внесени осигуровки и не е внесен авансов данък, а собственика се е самоосигурявал?
Възможно ли е да се внесат с едно платежно осигурителни вноски за няколко месеца?
Възможно ли е председателя на земеделска кооперация да бъде назначен на трудов договор с продължителност на трудовото правоотношение - 4 часа, както и да се осигурява на половината от минималния осигурителен праг.
Възнаграждение по граждански договор под минимална работна заплата за работник без друго трудово правоотношение, не е пенсионер какви начисления и удръжки трябва да направя за работник и работодател?
Въпросът ми е :В платежно нареждане за осигуровки на самоосигуряващо се лице - кога се посочва само ЕГН и кога само Булстат , има ли значение дали си самоосигуряващо се лице в ЕТ и такова в ЕООД, ООД?
Граждански договор с пенсионер, внесени здравни вноски и данък 10% къде се попълват сумите в декларация 6 под новата версия за 2009г/Която е заедно с декларация 1/
Грешка ли е,че през 2006г. МОД за длъжността на един наш служител е 175 лв ,а той е назначен с основна заплата 160 лв. плюс % за прослужено време 24 лв. и е осигуряван върху 184 лв. Трябва ли основната заплата да е равна на осигурителния праг за длъжността?
Гръцки гражданин регистрира фирма ЕООД в България. Трябва ли да се осигурява, като самоосигуряващ се? Ако той е Управител? А ако назначи друг Управител как ще стоят нещата?
Да, въпроса е непревалиен...Значи исках да попитам следното:жлеая да наема лице от бюрото по труда да гледа детето ми до три годишна възраст, след колко време след като са подадени докунентите от социални грижи към бюрото по труда, то ще назначи лицето на трудов договор?Това е по програмата "В подкрепа на майчинството".Мина вече месец от както сме подали документите.
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 14 15 16  
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
422 Подотчетни...

Чрез сметка 422 предприятията отчитат вземанията си от персонала за предоставените му със заповед на ръководителя или на упълномощено...


159 Други заеми и...

Чрез сметка 159 се отчитат привлечените чужди средства, които не се отчитат по предходните сметки от групата, като задължения по...


107 Сметка на...

Чрез сметка 107 се отчитат личните вноски на собственика и получените от него суми през отчетния период. Подходяща е за отчитане на...


453 Разчети за данък върху добавената...

Чрез сметка 453 предприятията отчитат сметните си взаимоотношения с държавата като платци на данъка върху добавената стойност. Към...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0459 сек.,0.0145 от тях за заявки.БД заявки:23. Сървър памет:2,088kb