http://www.account-bg.info/balansi/

Въпроси и отговори - архив - това е архив на въпроси задавани в сайта през 2008 и 2009 г.

Въпроси и отговори - архив
Избери категория  
Това е архив на по-отдавна задавани въпроси. 
Въпроси 
Директор на училище разрешава неплатен отпуск на учител за една година и назначава на негово място друг учител. Този, който ползва неплатен отпуск решава да го прекрати и пуска заявление, че иска да се върне на работа. Има ли право директорът да не удовлетвори искането за прекратяване на неплатената отпуска до изтичане на уговорения срок и на какво основание?
Длъжен ли е рабатадателя да разреши неплатен отпуск 1 година на работник който иска такава. В КТ в чл160,ал.2 е записано, че рабатадателя е длъжен да разреши еднократно ползване на неплатен отпуск на работник, който е в правоотношение с институция на Европейския съюз. За каква институция става въпрос, а ако отиде на работа в Испания например.
Длъжни ли сме да изплатим обезщетение за неизползван отпуск на лице, което няма 8 месеца трудов стаж?
Допълнително споразумение за промяна на работно време от 4 часа на 8 часа по кой член от КТ трябва да се пусне?
Дължи ли се обезщетение по чл. 222, ал. 1 при прекратяване на трудово правоотношение по чл. 328, ал. 1, т. 6.
Дължим ли обезщетение за неизползван отпуск на рботник, който сме уволнили дисциплинарно?
ЕТ има назначен един работник,предприятието се прехвърля на друго лице,следва ли да се прекрати трудовият договор на работника?
ЕТ Моника извършва 2 дейности -търговия на дребно и фризьорски услуги. Може ли работничка да бъде назначена като продавач-консултант на 4 часа и като фризьор на 4 часа, т.е.на 2 длъжности по 4 часа в една фирма?Как да се оформи трудовия договор и уведомлението по чл.62 и как ще се подава декл.1?
ЕТ се занимава с транспортна деност с автобуси, извършвана основно от собственика. Понякога за извършвани екскурзии ползва работник, който е назначен на трудов договор по чл.114 КТ /до 5 дни или до 40 часа месечно/. Въпросът ми е, когато в един месец работника не е използван дали следва да му се начислява възнаграждение. Освен това, на същият следва ли да му се полага отпуск и работата му при нас отразява ли му се в трудовата книжка.
ЕТ ще сключва договор с Еврофутбол.Длъжността букмейкър в кой код се отнася според КИД 2008.
Задължен ли е работодателя да начислява т.н. "клас прослужено време" или с изменението на Наредбата % тр. стаж и професионален опит и на какво основание?
Заплатите за м.декември 2008г.са изплатени в януари 2009г. Следва ли в бележката за облагане доходите на физически лица да се включи и декемврииската заплата или не?
Защитен ли е при уволнение работник ,назначен по чл.67 ал.1 във връзка с чл.70 ал.2 КТ,на когото срокът на изпитване още не е изтекъл,но представя болнични без прекъсване? Искаме да го уволним по чл 71 КТ? И въобще правилно ли е да ги назначаваме по чл.67 ал.1 във връзка с чл.70 ал 2 или трябва чл.67 ал.2. КТ във връзка с чл.70 ал.2 КТ?
Защо не мога да изтегля примерни образци: ГФО на ЕТ неподлежащи на одит, Анекс към ТД, ТД? Може би с тази регистрация нямам право на достъп?
ЗДРАВЕЙТЕ ! АКО РАБОТНИК Е НАЗНАЧЕН НА 4 ЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН КОЛКО ДНИ ПЛАТЕН ОТПУСК МУ СЕ ПОЛАГА ЗА 1 ГОДИНА 20 ИЛИ 10.
Здравейте колеги! Къде мога да намеря длъжностна характеристика на длъжността "рибовъд"?
Здравейте откъде мога да си намеря примерни: - молба за отпуск за обучение по чл.169, разрешение за отпуск за обучение по чл.169
Здравейте! Бихте ли ми казали какво НКПД ще има момиче работещо в детски клуб за почасово гледане на деца. Имам и още един въпрос за тази дейност подходящ ли е НКИД 8891 / дневни грижи за малки деца / или има друг НКИД.
Здравейте, интересуваме дали са защитени бременните жени от уволнение?
Здравейте, при срочен трудов договор трябва ли да подавам уведомление за превръщане в безсрочен? Нали съгласно чл.69;ал.1 от КТ след отработени 5 дни от работника и съгласие на работодателя той автоматично се превръща в безсрочен и не се подава уведомление. Защото в НАП ми казаха, че трябва да подам доп. споразумение.Проблема е, че съм изпуснала 3 дневния срок и така ще бъдем глобени. Кажете ми какво да направя?
Изгеглих Ведомост за заплати ,която наистина е много-добра.В смисъл, че когато заплатите превишават максималния оксигурителен доход изчислява осигуровките до максимума.Може ли да ми помогнете какво трябва да направя за да премахна ограничението до 2 -ма души.Т.е. като започнах да работя не ми позволява да добава 3,4 и т. И още едно въпросче. При ползване отпуск майчинство и отглеждане дете до 2 години, майката има ли право на платен годишен отпуск за този период-майчинство и отглеждане дете до 2 г.
Изтича ми двегодишното майчинство и работодателя ми казва че няма да ме върне защото работат ми е разпределена на други служители.До кога закона ме пази?Имат ли право да не ми дадат шестмесечния неплатен отпуск ако искам и мога ли да бъда съкратена поради съкращаване щата или намаляване обема на работа? Какви са ми правата, какво мога да направя?
Има ли законово установена продължителност на непълно работно време?
Има ли начин да се коригира подадено уведомление по чл. 62 от КТ, на което срока е изброен в работни дни?
Има ли някъде безплатна версия на ведомост за заплати 2009 година до 10 служители?
Отиди на страница  1 [2] 3 4 5 6 7 8  
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
502 Каса във...

Чрез сметка 502 предприятията отчитат постъпилите и изплатените в брой парични средства в чуждестранна валута и наличността в...


614 Разходи за организация и...

Чрез сметка 614 се отчитат разходите, които са свързани с общото управление и функциониране на предприятието. Аналитичното отчитане...


444 Вземания по съдебни...

Чрез сметка 444 предприятията отчитат вземанията, отнесени за решаване от съда. Аналитичното отчитане към сметка 444 може да се...


702 Приходи от продажби на...

Чрез сметка 702 се отчитат постъпленията от продажби на стоки, както и формираният финансов резултат от продажбите. Аналитичното...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0682 сек.,0.0172 от тях за заявки.БД заявки:23. Сървър памет:2,086kb