http://www.account-bg.info/balansi/

Въпроси и отговори - архив - това е архив на въпроси задавани в сайта през 2008 и 2009 г.

Въпроси и отговори - архив
Избери категория  
Това е архив на по-отдавна задавани въпроси. 
Въпроси 
Трябва ли да се пререгистрира ДЗЗД?
Трябва ли регистрация по ДДС за да се продават цигари?
УПРАВИТЕЛ в ЕООД регистриран като самоосигуряващо се лице.Възможно ли е да му се начислява заплата за положен труд, като в края на годината се прави изравняване.
Управител на новорегистрирано ЕООД има личен електронен подпис. Какво може да се направи, за да се използва този електронен подпис за пускане на декларации Д1 и Д6 на фирмата?
Управител по ДУК в ООД пътува в командировки в страната и чужбина във връзка с дейноста. Тези командировъчни пари считат ли се за доход и трябва ли да се пишат в данъчната д-я за облагане с данък?
Участваме в търг за охрана. Трябва да попълним декларация по чл.4 ал.7 и по чл.6 ал.5 т.3 от ЗМИП, в която пише: Декларирам, че паричните средства- предмет на посочената тук операция имат следният произход......... Какво се пише след като парите ще ни бъдат дадени , ако спечелим търга? или това е банкова гаранция? Как да го разбираме? Има ли образец на декларация по чл.28 ал.2 от ЗЧОД?
Физическо лице съм и работя по трудов договор. Фирма ми предлага да извърша определена работа не по граждански договор,а само с договор в който ще бъде упоменат вида на работата и сумата която ще ми се изплати. В случая аз какво ще дължа в края на годината когато декларирам дохода си. Фирмата какви осигуровки и данъци ще внесе какви задължения ще имам аз като не съм фирма. Коя част от декларацията по чл. 50 от ЗДДФЛ ще попълня за да знам как да сключа договора и да си направя сметката предварително?
Фирма дължи осигуровки и ДДС за минал период. Предстои спиране на дейността на фирмата. Какви са санкциите ако не се внесат сумите?
Фирма ЕТ с оборот до 100 х.лв.съставяща само ОПР не е пререгистрирана по ТР и не е длъжна да се заверява от одит мисля,че не трябва да го публикува никъде отчета така ли е?
Фирма за дограма,изписваме изразходваните материали на линейни метри,има ли друга възможност за изписване на материалите и каква?
Фирма заличена 2009г. - трябва ли да подаде ГФО за 2007г и 2008г. в Агенцията по вписванията?
Фирма занимаваща се с посредничество при покупка и продажба на имоти и реклама в собствен сайт издава фактури с формулировка-посредническа услуга,комисионна или реклама.Нужно ли е към тези фактури да има някакъв договор,споразумение или нещо подобно с което се възлага да се извършат посредническите и рекламни услуги.
Фирма иска да извършва услуга на граждани и фирми пренос на колектни пратки в чужбина и в страната но само с разрешително може ли?
Фирма която е регистрирана в САЩ и е АД, иска да си направи клон в България, ще се регистрира в България за целите на ЗДДС, но годишното си приключване и плащането на данъци ще извършва в Америка. Следва да трансфирира стока от склада в Америка в склада в България, на основание на какъв документ би следвало да се заприходи стоката тук, на митническа декларация, фактура, складова разписка или на друго документ и следва ли да се внесе данък при вноса на стоките? И ако се внесе данък върху стоката на основанието на митническа декларация, следва ли да се приспада той в последствие от дължимия данък за внасяне, при условие че това не е покупка, а трансфер от склад в склад?
Фирма сме ,която внася фитнес уреди от чужбина. Преди ,при внос ни вземаха продуктова такса на контейнерите с опаковки при подготовка на Митнеческата декларация. Сега при внос от ЕС и извън ЕС, на кого дължим продуктовата такса? Дали е такса опаковка, която трябва да платим на Екопак при продажбата им на други фирми в страната, или има специална организация на която трябва да декларираме вноса и съответно да платим тази такса?
Фирма, спряна от дейност трябва ли да се пререгитрира в АВ?
Фирмата е ООД.Имаме извършена сделка с Гърция,за която не е начислен ДДС.Трябва ли да се подаде год.справка за ДДС, тъй като имаме обл. и освоб.сделки.
Фирмата е пререгистрирана в АВ. Тя е ЕТ с оборот до 50 хиляди за 2008 год. Длъжна ли е да публикува всяка година отчета си в АВ.
Фирмата ни е ООД, не извършва дейност. Миналата година получихме отказ за вписване на ГФО 2007г. и не сме подавали отново документи. Предстои ни да подадем ГФО за 2008г. Може ли да подадем и за двете години и подлежим ли на глоба?
Фирмата ни закупи лек автомобил с договор за покупко-продажба. Издадена е бележка за платен местен данък.В коя сметка от група 60 - 602 да го отнеса или в друга?
Фирмата ни извършва допълнително обучение за възстановяване на отнети контролни точки, обучение на водачи за превоз на опасни товари /adr/, обучение на мотокаристи и ПСМ. интересува ме кид2008?
Фирмата ни има производствен цех в града. Има няколко работници от околните села, на които искаме да покриваме транспортните разходи, като им плащаме билетите за автобус. Какви документи трябва да притежаваме, за да се признае това за разход. Посочените разходи ще се облагат ли с данък за социалните разходи.
Фирмата ни се занимава с транспорт на товари до 3.5 т. Работят двама шофьори. Обикновено като тръгнат на път се връщат след 2-3 дни и по тази причина не може да се извършва ежедневен инструктаж. Приели сме да правим инструктаж само в деня на тръгване. Моля, кажете правилно ли е!
Ще изнасяме мостри на козметични стоки в Румъния.С какъв документ ги документираме?И също ние ли трябва да преведем етикетите на румънски или е тяхно задължние да си ги преведат?
Ще имам ли право на обезщетение на борса ако правя застраховки на граждански договор и ми издават бележки за комисионните?
Отиди на страница  1 2 3 ... 9 [10] 11  
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
721 Приходи от...

Чрез сметка 721 се отразяват приходите от лихви за предоставени заеми, парични средства в банки и финансови институции. Сметка 721 се...


442 Вземания по липси и...

Чрез сметка 442 предприятията отчитат вземанията си от персонала за причинените от него липси и повреди на активи, за нанесените щети и...


302...

Чрез сметка 302 се отчитат: - Материалите на предприятието, предназначени за влагане в производствено-експлоатационния процес с цел...


112 Преоценъчни...

Чрез сметка 112 се отчитат резервите от преоценка на дълготрайните активи на предприятието. Към сметка 112 може да се открият следните...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0719 сек.,0.0166 от тях за заявки.БД заявки:23. Сървър памет:2,087kb