Заглавие > Осигуряване на лице, което упражнява трудова дейност като самоосигуряващо се лице на две различни основания – като регистриран земеделски производител и като едноличен търговец > КСО – чл. 4, ал. 3, т. 2 и 4, чл. 6, ал. 1, т. 3, ал. 3, т. 8, ал. 7, т. 1- 3 и ал. 8 и чл. 10;
ЗЗО – чл. 40, ал. 1, т. 2;
НООСЛБГРЧ – чл. 2, ал. 2 и 3
... Виж цялата статия
Заглавие > Осигуряване на собственик и управител на търговско дружество/ЕООД/, който извършва и дейност като едноличен търговец > От изложеното в запитването става ясно, че едно лице е собственик и управител в няколко еднолични дружества с ограничена... Виж цялата статия
Заглавие > Относно: дължими задължителни осигурителни вноски за държавното обществено осигуряване (ДОО) върху неначислени възнаграждения за липата, упражняващи трудова дейност по чл. 4, ал. 1, т. 7 от Кодекса за социално осигуряване (КСО) >
Относно: дължими задължителни осигурителни вноски за държавното обществено осигуряване (ДОО) върху неначислени... Виж цялата статия
Заглавие > Социално осигуряване на лице, на което е отпусната наследствена пенсия за инвалидност поради общо заболяване >
От изложената в писмото Ви фактическа обстановка става ясно, че сте собственик на ЕТ ”Х” и „Х” ЕООД. Отпусната Ви е и наследствена... Виж цялата статия
Заглавие > Kогато работника е в неплатен отпуск ,работодателя, плаща ли някакви осигуровки? И ако плаща,какви по-точно и колко време ще ги поема? > Кодексът на труда предвижда правото на работника/служителя на неплатен отпуск, като не ограничава максималния му размер. Предвидено е... Виж цялата статия
Заглавие > Служител е работил от 08.08.2008г до 14.10.2008г на 8часа. От 15.10.2008г до 05.02.2010г е на 4 часа как трябва да приключа трудовата книжка. > Съгласно чл. 355 от Кодекса на труда (КТ) трудовият стаж се изчислява в дни, месеци и години. За 1 ден трудов стаж се признава времето, през... Виж цялата статия
Заглавие > Работя на трудов договор - 8 часа дневно. Имам сключен граждански договор за 4 часа дневно. Имам ли право да сключа втори граждански договор и има ли ограничение за часовете му. >
В КТ няма предвидени ограничения за броя на гражданските договори, по които може да работи лицето.... Виж цялата статия
Заглавие > Назначена съм на временен трудов договор до завръщане на титуляра( на 28.05.2010г.). От 26.05.2010г. съм в отпуск по болничен.Ще ми се удължи ли трудовият договор до приключването на болничния или ще се прекрати при завръщането на титуляра? >
Съгласно чл. 325, т. 5 от Кодекса на труда, трудовият договор се прекратява без която и да е от страните да дължи предизвестие със... Виж цялата статия
Редактори: account-bg.info, petrana, Михаил Минков
Автор
Отговор
ГОСТ
пт юли 23 2010, 12:09
Гост
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ,КОГАТО ПРЕРЕГИСТРАЦИЯТА СЕ ИЗВЪРШВА ОТ УПЪЛНОМОЩЕНО ЛИЦЕ, НА ЗАЯВЛЕНИЕ А1 ВСЯКА СТРАНИЦА ЛИ СЕ ЗАВЕРЯВА НОТАРИАЛНО, ИЛИ САМО ПОСЛЕДНАТА СТРАНИЦА СЪС ПОДПИСА НА УПЪЛНОМОЩИТЕЛЯ
Интервю с овчар: - Чичо, как минава един твой ден? - Сутрин рано извеждам овцете, вземам шише ракия и пия... - Чичо, този очерк ще го четат и деца. Вместо шише казвай книга. - Добре. Сутрин рано извеждам овцете, вземам си книгата и чета. По обяд идва Киро с неговата книга и започваме да я четем заедно. Следобед отиваме до книжарницата и си взимаме още две книги да има какво да четем до вечерта. А вечер отиваме при Ванката и там четем негови ръкописи.