Процедура по закриване на ЕТ и обявяване на отчети
Редактори: account-bg.info, petrana, Михаил Минков
Автор
Отговор
нана
пн юли 19 2010, 08:06
Гост
Предстои ми закриване на неработеща от 1996 г. семейна ф-ма -ЕТ. Горе-долу съм наясно с процедурата,но искам да попитам,ако някой е минал вече по този път, след пререгистрацията с А1 и съответните документи от съда,задължително ли е да обявяването на отчети за 2007,2008,2009 г./нулеви/. И ако "да" може ли това да стане в един ден- А1-пререгистрация,Г1-обявяване и пак А1-закриване и стават 80,00 лв.такси+такса в съда?
По принцип може и така, н е по-добре първо А1 за пререгистрация и след като бъде вписана, тогава да подадете отчети и заявление за заличаване, защото ако п някаква причина пререгистрацията ви бъде отказана, ще загубите таксите платени за обявяване на актове и заличаване на ЕТ.
Свекърва ми има ЕТ, неработещо от 1993 г., няма и намерение да работи. Бихте ли ми обяснили дали следва да се закрие чрез някаква процедура, тъй като питахме счетоводител и отговора беше, че нищо не следва да се прави. Но като прочетох горния пост се притесних да не изтървем нещо и да бъдем глобени. Моля за отговор, благодаря на всички които се отзоват
Тя жената може и да няма намерение да работи, но има ли намерение да закрива ЕТ - то или не ? Това е важното. Ако не иска да го закрива поне трябва да се пререгистрира до края на 2010 г. Ако пък иска да го закрие пак първо трябва да се пререгистрира и тогава да предприеме действия по закриването на фирмата. А най - добре е да се свържете с адвокат и той да ви свърши работата.
И кажете на вашия познат счетоводител да пита и мисли преди да дава такива отговори.
Интервю с овчар: - Чичо, как минава един твой ден? - Сутрин рано извеждам овцете, вземам шише ракия и пия... - Чичо, този очерк ще го четат и деца. Вместо шише казвай книга. - Добре. Сутрин рано извеждам овцете, вземам си книгата и чета. По обяд идва Киро с неговата книга и започваме да я четем заедно. Следобед отиваме до книжарницата и си взимаме още две книги да има какво да четем до вечерта. А вечер отиваме при Ванката и там четем негови ръкописи.