Заглавие > Осигуряване на самоосигуряващи се лица при подадена молба за отпускане на пенсия за инвалидност > В запитването са поставени въпроси свързани с осигуряване на самоосигуряващи се лица подали молба за отпускане на пенсия за... Виж цялата статия
Заглавие > Как следва дасе осигурява лице в отпуск по майчинство и съдружник и управител в новорегистрирано ЕООД > 5_20-00-511/28.05.2009г
КСО, чл.4, ал.1, т.7, чл.4, ал.4, чл.6, ал.2 и ал. 10, чл.10;
НООСЛБГРЧ, чл.1, ал.4;
Фактическа обстановка: лице иска да регистрира ЕООД... Виж цялата статия
Заглавие > длъжни ли са стоматолозите да издават касови бележки или друг някакъв документ за платените суми за извършвани от тях стоматологични услуги > Изх. № 37-00-64
Дата: 11.05.2009 год.
Наредба № Н-18, чл. 4, т. 8;
Наредба № Н-18, чл. 25, ал. 3.
Във връзка с... Виж цялата статия
Заглавие > извършване на корекции на данни от осигурители, подадени съгласно Наредба Н-8 от 29 декември 2005 г. за съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите, осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица, при отмяна /анулиране/ на болничен лист на работещ по трудово правоотношение >
2_2663/ 23.11.2009 г.
КСО-чл.5, ал.4
Наредба Н-8-чл.2, ал.1, т.1 и 2
чл.2, ал.2, т.1 и 2
ОТНОСНО: извършване на корекции на данни... Виж цялата статия
Заглавие > Терминът ми беше 17 окт, а детето ми се роди на 20 окт. Излязох в болничен 45 дни преди 17 окт. До кога ще получавам майчински - до 17 или до 20 окт на следващата година. > В чл. 163, ал. 1 от КТ е предвидено, че работничката или служителката има право на отпуск поради бременност и раждане в размер 410 дни за всяко... Виж цялата статия
Заглавие > Как се оформя трудовата книжка на лице,което работи при непълно работно време-4 часа?Ако е работил 1 година при 4 часов работен ден,1 година трудов стаж ли му се записва в трудовата книжка? >
Съгласно чл. 355 от Кодекса на труда (КТ) трудовият стаж се изчислява в дни, месеци и години. За 1 ден трудов стаж се признава времето, през... Виж цялата статия
Заглавие > Може ли да бъде назначено лице по чл.114, ако работи на друго място по трудов договор? >
Съгласно чл. 114 от КТ трудов договор може да се сключва и за работа през определени дни от месеца.
МТСП е изразявало становище, че... Виж цялата статия
Заглавие > След жалба в ИТ бившият ми работодател още не е изпълнил дадените му предписанията. Те включват корекция на записите в трудовата ми книжка и изплащане на възнагражденията ми за последните два месеца. Срокът по предписанията изтече на 30,11,2009. Какво следва да се предприеме? >
За неизпълнение на дадените предписания можете отново да се обърнете към инспекцията по труда. Трудово правен спор във връзка с... Виж цялата статия
Редактори: account-bg.info, petrana, Михаил Минков
Автор
Отговор
Анонимен
ср юни 02 2010, 12:31
Гост
Съставител съм на годишен финансов отчет на фирма, като искам да публикувам годишния финансов отчет в Търговския регистър на същата с моя електронен подпис като физическо лице. От фирмата пълномощното, което ще трябва да ми направят за публикуването по електронен път следва ли да е нотариално заверено или може да бъде без нотариална заверка. Има ли нещо специфично, на което трябва да обърна вниманеи, тъй като до сега не съм публикувал отчети по електронен път.
След като вие сте заявител, вие си подписвате заявлението и то с електронния подпис. При подаване на заявление по електронен път Г1 се попълва в онлайн формата, а не се сканира. Трябва да сканирате и прикачите ГФО, документът за платена такса, решението за приемане на ГФО от общото събрание и декларация по чл. 13 ал. 4
А дали ще има ли проблем заявлението Г1 да се попълни от името на собственика на фирмата /ЕООД/, а документите в Търговския регистър да се подадат с електронния подпис на друго лице.
А дали ще има ли проблем заявлението Г1 да се попълни от името на собственика на фирмата /ЕООД/, а документите в Търговския регистър да се подадат с електронния подпис на друго лице.
Така няма да стане. Ще получите отказ. 100% сигурно е!
Моля, ако някой може да ми отговори, тъй като от сутринта звъня на всички възможни телефони, които намерих на АВ без да успея да се свържа, ЕООД, което няма дейност за 2009 год., подава ли нулеви отчети?
Моля, ако някой може да ми отговори, тъй като от сутринта звъня на всички възможни телефони, които намерих на АВ без да успея да се свържа, ЕООД, което няма дейност за 2009 год., подава ли нулеви отчети?
Да, подава ГФО в Търговски регистър. Няма нужда да звъните никъде. Това е казус изяснен още преди една година.
Здравейте, водя счетоводството на малка фирма ЕТ на патент, която не е регистрирана по ДДС и е създадена през 2009 г. Собственика на фирмата си работи сам в малко магазинче и е самоосигуряващо се лице. Не съм правила баланс на фирмата за миналата година, тъй като за нас не важи. Трябва ли да публикувам ГФО в търг. регистър?
Здравейте, водя счетоводството на малка фирма ЕТ на патент, която не е регистрирана по ДДС и е създадена през 2009 г. Собственика на фирмата си работи сам в малко магазинче и е самоосигуряващо се лице. Не съм правила баланс на фирмата за миналата година, тъй като за нас не важи. Трябва ли да публикувам ГФО в търг. регистър?
АБСОЛЩТНО ВСИЧКИ ФИРМИ ТРЯБВА ДА ПУБЛИКУВАТ ГФО В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР. ЗА ФИРМА КАТО ВАШАТА ПУБЛИКУВАТЕ САМО ОПР.
Интервю с овчар: - Чичо, как минава един твой ден? - Сутрин рано извеждам овцете, вземам шише ракия и пия... - Чичо, този очерк ще го четат и деца. Вместо шише казвай книга. - Добре. Сутрин рано извеждам овцете, вземам си книгата и чета. По обяд идва Киро с неговата книга и започваме да я четем заедно. Следобед отиваме до книжарницата и си взимаме още две книги да има какво да четем до вечерта. А вечер отиваме при Ванката и там четем негови ръкописи.