http://www.account-bg.info/balansi/

Форуми

Сайт за счетоводство, данъци и осигуряване :: Форуми :: Форум за счетоводство, данъци и осигуряване :: Данъци
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Данъчна декларация за консултант на Орифлейм
Започване на нова тема
Редактори:account-bg.info
Автор Отговор
ipdd
ср май 21 2014, 07:41 Цитирай
Гост
Здравейте! Бих искала да попитам като консултант на Орифлейм необходимо ли е да декларирам доход от продажбите (ако има такъв)след като няма сключен договор, а се попълва Заявление за регистрация на консултант?
В случай, че е нужно деклариране на приходи от дейността свързана с Орифлейм, какво се прави ако не си реализирал никакви печалби или си купувал само за себе си, попълва ли се отново данъчната декларация? Извинявам се, ако въпросите ми са неясни, но не съм запозната с материята и се опитвам да формулирам въпросите си според това доколкото ми е възможно....Благодаря
Най-отгоре
Анонимен
чт май 22 2014, 04:30 Цитирай
Гост
За да декларирате доход, трябва да сте получили доход. Тези от Орифлейм не знам как работят, но официално не изплащат доход на консултантите си, а след като няма изплатен доход, съответно няма и задължение за деклариране.
Най-отгоре
Анонимен
чт май 22 2014, 01:08 Цитирай
Гост
Здравейте, това което си взимате за себе си го взимате с отстъпка, но реално самата фирма не ви изплаща доход. Когато, обаче имате изградена "структура" или зарибили сте друг консултант и той закупува стока, съответно при определени условия и вие трябва да взимате някакъв процент от неговите покупки. Ако ви изплащат такъв доход от орифлейм, те трябва да ви пуснат служебна бележка за този доход и съответно да го декларирате. Гледах възможно най-кратко да ви го обясня и надявам се да съм успяла.
Най-отгоре
Анонимен
чт май 22 2014, 03:22 Цитирай
Гост
Значи така наречените "консултанти на Орифлейм" всъщност извършват нелегална търговска дейност (защото нито са регистрирани като еднолични търговци, нито извършват дейността в качеството си на юридическо лице - ООД, ЕООД и т.н.).

Най-отгоре
ipdd
чт май 22 2014, 06:17 Цитирай
Гост
Анонимен написа ...

Здравейте, това което си взимате за себе си го взимате с отстъпка, но реално самата фирма не ви изплаща доход. Когато, обаче имате изградена "структура" или зарибили сте друг консултант и той закупува стока, съответно при определени условия и вие трябва да взимате някакъв процент от неговите покупки. Ако ви изплащат такъв доход от орифлейм, те трябва да ви пуснат служебна бележка за този доход и съответно да го декларирате. Гледах възможно най-кратко да ви го обясня и надявам се да съм успяла.Много благодаря за отговора!
Най-отгоре
Анонимен
пт май 23 2014, 07:36 Цитирай
Гост
Е чак пък нелегална дейност. Това са глупости!!! Като ти изплащат доход това е вид доход, който си го декларираш. Няма мърдане. Подаваш си годишна декларация и не можете да кажете, че е нелегална. Все едно да кажете отивате в някоя верига има нещо с 10-20% отстъпка и си го взимате. Дали е нелегално??? Това е система на работа, която не е тук местото за разяснения.
Най-отгоре
Анонимен
пт май 23 2014, 08:06 Цитирай
Гост
Да, когато ти изплащат доход си го декларираш. Обаче ако не ти изплатят доход как да го декларираш?

Ако само препродаваш това, което ти продават с отстъпка извършваш търговска дейност по занятие, което води до задължение да се регистрираш като едноличен търговец или да извършваш тази дейност от името на юридическо лице (ЕООД, ООД, АД и т.н.).
Най-отгоре
Анонимен
сб май 24 2014, 09:19 Цитирай
Гост
Да, ако го продаваш. Като отидеш на пазара и баба Пена продава продуктите си и трябва да декларира доходите си предполагам. В случая отговорих на питащата(Тя пазарува само за себе си, не продава, взима си нещата с отстъпка. Не продава и няма печалба разбира се - съответно няма какво да декларира.
Най-отгоре
Анонимен
сб мар 24 2018, 11:03 Цитирай
Гост
Ами вместо да питате по форумите, питайте в Орифлейм. Винаги са точни и ясни. Ако стигнете такива печалби, че да се декларират те ще ви дадат необходимото в началото на следващата година.
Най-отгоре

Бърз отговор:

 

  Започване на нова тема

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
693 Липси на...

Чрез сметка 693 се отчитат установените липси от активи, произтичащи от: 1. Промяна във физико-химичните свойства на материални запаси...


495 Разчети по...

Чрез сметка 495 предприятията отчитат сметните си взаимоотношения със застрахователни предприятия във връзка с различни...


425 Задължения за...

Чрез сметка 425 предприятията отчитат задълженията си към съдружниците за полагащите им се дивиденти. Аналитичното отчитане към...


301...

Чрез сметка 301 се отчита доставката на материали и стоки по цена на придобиване. По дебита на сметка 301 се отразява покупката на...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0375 сек.,0.0104 от тях за заявки.БД заявки:27. Сървър памет:2,545kb