здравеите, 4 дена не ми стигат до навършването на 9 месечния ми стаж в фирмата, понеже не ми дадоха да си отработя оставащия ми 30 дневен срок на предизвестието ми което подписах, и върнах една заплата защото шефа реши че щом напускам неме иска повече на работа, и исам да попитам без тези 4 дни стаж мога или немога да си взема пари борса
Нужни са девет месеца с трудов договор ОБЩО /може в различни фирми, може с прекъсвания/ през последните 15 календарни месеца преди прекратяването на трудовия договор. Ако не Ви достига и един ден, нямате право на обезщетение. На никакви пари. Преди да идете на борсата, говорете с някой познат фирмаджия, счетоводител или поне грамотен човек. Както описвате напускането, ако въобще сте го описал, най-вероятно ще се прецакат с регистрацията.
Здравейте Аз имам въпрос относно право на борса във Великобритания.От почти 2 години работя тук,но се случи че останах без работа и сега се питам дали някой може да помогне с информация. Благодаря
Здравейте. Искам да попитам нещо. Съкращават ме,но още не знам по кой член. Минаха 3г от ползването на борса и имам осигуровки за последните 2г. Колко месеца ще имам право на борса и това зависи ли как ще ме освободят/по кой член/
Здравейте. Искам да попитам нещо. Съкращават ме,но още не знам по кой член. Минаха 3г от ползването на борса и имам осигуровки за последните 2г. Колко месеца ще имам право на борса и това зависи ли как ще ме освободят/по кой член/
Забравих да кажа, че имам 30г общ стаж и още да попитам какво ще е обешетението- 60% ли или 7.20лв на ден
Здравейте! Искам да попитам и аз .Ако се регистрирам за 7 дневния срок но трите години от последното ползване на борсата се навършат преди три месечния срок имам ли право на пълна борса
Не. Трите години се броят до датата на прекратяване на трудовия договор. Не можете да си "играете" чрез датата на регистрация. Обърнете внимание, че трите години се броят ОТ датата на ОТПУСКАНЕ на предишното обезщетение, а не от края му.
Здравейте, имам стаж 10 години без прекъсване, до сег,а на трудов договор като управител, към един и същ работодател. Предстои ми освобождаване с предзвестие от страна на работодателя. Имам ли право на обезщетение от борса ?казусът е че успоредно с това съм съдружник в две други ООД-та, но без да се осигурявам през тях и без да съм получавала доходи от тях.
Не трябва да е по взаимно съгласие, по Ваше желание или порад виновното Ви поведение. Всичко останало става. Въпросът е дали във Вашия случй всичко е приложимо и дали работодателят ще се навие да плаща повече обезщетения. Иначе най-лесно и евтино е при срочен договор и договор със срок на изпитване.
Здравейте,преди година и половина бях на трудовата борса 4 месеца при напускане на работа по мое желание,след това работих година и 3 месеца на постоянен договор,но сега ни съкращават.Въпроса ми е за какъв срок мога да се регистрирам отново и какво обезщетение ще получавам(60% или минималното от 7лв.на ден).Благодаря предварително.
Мпжете да ве запишете на борсата винаги. Ако през 15-те палендарни месеца преди регистрацията имате 9 месеца (сумарно) с трудов договор, ще имате право на обезщетение. Обезщетението ще е: - 4 месеца по 7,20 за работен ден, ако напуснете по свое желание, по взаимно съгласие или с дисциплинатно уволнение - 60% от средния осигурителен доход през последните 18 (или 24???) месеца, ако от ОТПУСКАНЕТО на последното обезщетение за безработица са минали повече от три години И прекратяването на договора е по инициатива на работодателя или при срочен договор
Здравейте .имам десет месеца в едно предприятие на временен договор съм който изтича на 12месец ако откажа да ми го подновят ще имам ли право да получавам 60% от заплащането си на борсата.Благодаря,
Най-вероятно "Да". Ако отговаряте на останалите условия за отпускане на обезщеетние и ако през последните три години не сте получавали такова. За повече подробности - прочетете цялата тема. Аз съм описвала условията поне три пъти.