http://www.account-bg.info/balansi/

Форуми

Сайт за счетоводство, данъци и осигуряване :: Форуми :: Форум за счетоводство, данъци и осигуряване :: Институции
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Регистрация на свободно практикуващо лице
Отиди на страница  1 [2] Започване на нова тема
Редактори:account-bg.info
Автор Отговор
Иван Минков
вт апр 29 2014, 07:12 Цитирай
Регистриран потребител #1581
Регистриран: вт фев 02 2010, 11:23
съобщения: 4082
Не е необходимо да сте заклет преводач, за да можете да извършвате преводачески услуги като лице упражняващо свободна професия.
Единствения проблем ще е, че няма да можете да легализирате преведените документи, след като нямате регистрация в Министерство на външните работи.
Но няма проблем да превеждате документи, които не изискват легализация, апостил и т.н.
Най-отгоре
Анонимен
ср окт 08 2014, 12:46 Цитирай
Гост
написа ...
бяха казали,че и за да се регистрирам като преводач на свободна практика е необходимо да съм регистриран като "заклет преводач".


Кой ви го каза това? Лелката на гишето в Агенцията по вписванията?

Може лесно да и затворите устата - напишете в заявлението, че се регистрирате като "осигурител" - няма да ви иска никакви допълнителни документи. После при НАП няма проблеми да си подадете декларацията - те нямат безумни изисквания.

След като вече имате регистрация в БУЛСТАТ на някакво основание - няма изискване да правите още една за всяко друго основание.

Най-отгоре
Анонимен
ср окт 14 2015, 10:22 Цитирай
Гост
Здравейте! Съпругата ми иска да се регистрира като практикуващо свободна професия- учител. Какъв е минималният размер на месечните вноски за здравно и пенсионно осигуряване и какви други финансови задължения към държавните органи произтичат от практикуването на свободната професия "учител?"

Най-отгоре
XXXXX
ср окт 14 2015, 10:40 Цитирай
Регистриран потребител #2647
Регистриран: пт дек 17 2010, 12:21
съобщения: 918
Месечните осигуровки са минимум върху 420 лв, а самите вноски 108,36 или 123,06 в зависимост от това, дали ще се осигурява за болнични и майчинство или не. За осигуряването при свободните професии няма значение, дали е учител или не.
В края на годината се прави изравняване на осигуровките - ако има по-висок средномесечен доход - довнася осигуровки. Ако доходът е под 420 лв месечно - не връщат :) За осигуровките подава ежемесечни декларации обр.1 и годишна Д6.
За данъчните задължения - подава годишна данъчна декларация и внася данък върху доходите. При определени условия данъкът се внася авансово и се подеде декларация по чл. 55.
Ако доходите са по облагаеми сдеки и надвишат 50000 за период от 12 поредни месеца, подлежи на регистрация по ЗДДС.

Съвсем човешки Ви съветвам като първа стъпка при започването на дейността или дори малко преди това, да сключите договор със счетоводител. Или поне да отделите някой лев за консултация.
Най-отгоре
Анонимен
ср юли 04 2018, 04:00 Цитирай
Гост
ЗДравейте! Няма значение, че сте завършили такъв профил в Университета-трялва да се регистрирате като заклет преводач към някоя фирма и по този начин се регистрирате като преводач въобше.Така ще имате и регистрация към Консулски отдел на Външно Министерство.И това означава,че ще може да правите преводи легално, в това число и лицензирани.
Най-отгоре
Анонимен
ср юли 04 2018, 04:02 Цитирай
Гост
Здравейте! Няма значение, че сте завършили такъв профил в Университета-трябва да се регистрирате като заклет преводач към някоя фирма и по този начин се регистрирате като преводач въобше.Така ще имате и регистрация към
Консулски отдел на Външно Министерство.И това означава,че ще може да правите преводи легално, в това число и лицензирани.
Най-отгоре

Бърз отговор:

 

Отиди на страница  1 [2]   Започване на нова тема

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System
Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
457 Разчети с...

Чрез сметка 457 предприятията отчитат сметните си отношения с митниците във връзка с начисляване и изплащане на митни...


601 Разходи за...

Чрез сметка 601 се отчита стойността на: - отпуснатите за нуждите на производството суровини, основни и спомагателни материали (след...


499 Други...

Чрез сметка 499 предприятията отчитат задълженията си към трети лица по операции, невключени в другите сметки от групата. Аналитичното...


111 Общи...

Чрез сметка 111 се отчитат създадените резерви чрез заделяне на част от печалбата, предназначени за покриване на загуби или други...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0421 сек.,0.0118 от тях за заявки.БД заявки:32. Сървър памет:2,648kb