http://www.account-bg.info/balansi/

Каталог Статии

Статия
Назад към списъка  Версия за печат  Изпрати на приятел
Ако промените дневните си разходи, можете да спестите сериозна сума
http://www.finance5.bg

Знаете ли къде отиват парите ви всеки месец? Много от нас плащат с дебитна или кредитна карта вместо кеш, дори за дребни покупки. Други продължават да плащат за неща, които не ползват от месеци. Така е лесно да загубите дирята на парите си

Ако направите сметка на похарченото за месеца, вероятно ще бъдете изненадани колко много бихте спестили без да правите драматични усилия и да си налагате непосилни ограничения ...

Променете стила си на шофиране

Ако имате агресивен стил на шофиране, това води до по-голям разход на гориво. За да ограничите разхода най-ефективно е да карате с равномерна скорост. Използването на климатик или парно непрекъснато, ниското налягане в гумите и излишният багаж също водят до допълнителен разход на гориво. Ако възприемете икономичен стил на шофиране това ще се отрази на сметките ви.

Спестявате: между 20 и 30% от разхода на гориво

Ако е възможно карайте колело до работното си място или ходете пеша

Вместо да плащате всеки месец за карта за градски транспорт, която е около 50 лева, ходете пеша ако разстоянието до работното ви място го позволява. Друг вариант е да използвате велосипед.

Спестявате: 520 лева годишно

Пътувайте с колега или съсед

Можете да поделите разходите си за път с колега с автомобил, който живее близо до вас или със съсед във вашата посока. Тази възможност намалява наполовина разходите ви за бензин. Ако харчите месечно около 150 лева за бензин ще намалите сумата до 75 лв.

Спестявате: 900 лева годишно

Намалете разходите за храна, но без да правите компромиси

Ще се учудите колко бихте спестили ако изберете правилният супермаркет за покупки. Така наречените дискаунтъри като Кауфланд, предлагат по-ниски цени и си заслужава да бъдат посетени един път в седмицата, защото седмичното пазаруване е оптималният вариент за балансирано меню. Купувайте зеленчуци от борсата, защото там ще намерите цени на едро. Направете си списък преди да отидете до магазина, при това след като сте проверили наличностите в къщи. Често пазаруваме едни и същи неща, без да сме забелязали, че в къщи имаме доста от тях. Гответе - полуфабрикатите са вредни и не толкова вкусни.

Спестявате: около 1700 лева годишно

Изпийте сутрешното си кафе в къщи

Ако имате навика да купувате сутрешното си кафе от Starbucks, Café Nero, Onda или най-близката кафе машина, помислите колко бихте спестили ако вземете нужната доза кофеин в къщи.

Спестявате: между 144 лева и 768 лева годишноНосете си обяд от къщи

Ако обядвате в близкото ресторантче до офиса ви или купувате сандвич и сок от магазина, съвсем спокойно сте похарчили от 6 до 20 лева дневно. Това лесно се редуцира до 2 лева на ден ако си вземете от къщи сандвич и салата.

Спестявате: минимум 1100 лева годишно

Купете си енергоспестяващи крушки

Икономията на енергия с енергоспестяващите крушки е 80%. Цената на една крушка е от 20 лв. до 30 лв., но имат гаранция шест години. Средно човек има в жилището си около 10 крушки. Въвеждането на енергоспестяващи крушки ще намали разходите ви за ток с около 20 лева месечно.

Спестявате: 240 лева годишно от сметките за ток

Пестете водата

Дайте предимство на душа пред ваната, поставете водоспестяващо тоалетно казанче, такива са казанчетата с двоен бутон. Спестете 10 л. вода като спирате водата докато се бръснете. Не оставяйте водата да тече, докато си миете зъбите - ще спестите 5 л. вода.

Спестявате: между 70 лева и 150 лева годишно

Спрете да плащате месечна такса за фитнес

Кога беше последният път, когато влязохте във фитнес залата? Това ви струва около 50 лева месечно, което е 600 лева годишно. Ако сте чест посетител на фитнес залите, това са добре похарчени пари, но ако ходите два пъти месечно просто не си заслужава. В замяна можете да изведете домашния любимец на по-дълга разходка, да потичате в квартала или още по-добре да поискате за рождения си ден комбиниран фитнес уред, или пътека за да правите упражнения в хола.

Спестявате: 600 лева годишно

ОБЩО: минимум 5634 лeва годишно

Гласувате за нашия сайт в мрежата на Google +1
Custom Search
 

Здравей

Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
 
Описание на счетоводните сметки
443 Ценови разлики по липси и...

Чрез сметка 443 се отчитат разликите между отчетната стойност на липсващите активи и стойността, с която са задължени начетените лица за...


421...

Чрез сметка 421 се отчитат вземанията и задълженията към персонала по начислени възнаграждения и други плащания; по различни удръжки -...


625 Финансови разходи за бъдещи...

Чрез сметка 625 се отчитат разсрочените финансови разходи, които се признават за текущи през следващи отчетни периоди. Аналитичното...


621 Разходи за...

Чрез сметка 621 се отчитат начислени лихви за всички заеми, лихви по дългове, свързани с дялово участие, лихви, които кредитните...


Към списъка с всички статии
Време за изпълнение:0.0350 сек.,0.0088 от тях за заявки.БД заявки:21. Сървър памет:2,091kb